SHM Purmerend wint 500€ bij het Lokaal Compliment

Op 11 december werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2014 door wethouder Geoffrey Nijenhuis bekendgemaakt. Ieder jaar reikt de gemeente deze vrijwilligersprijs van 1000 euro uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Daarnaast zijn er 2 extra prijzen van 500 euro beschikbaar gesteld door het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en woningcorporatie Intermaris.

complimentLokaal compliment 4 A Jan

Meer dan vijftig initiatieven deden dit jaar een gooi naar het Lokaal Compliment 2014. Het thema van dit jaar was ’Beter voor elkaar’. Alleen organisaties die zich inzetten voor het versterken van de sociaaleconomische kansen van mensen in Purmerend kwamen in aanmerking voor de prijs.

Uit de vele aanmeldingen waren negen genomineerden gekozen, die donderdag in Wijkplein Where een stem van het publiek probeerden te winnen. Dit deden ze aan de hand van een korte ’pitch’ waarin de kernpunten van de organisatie nog eens werden genoemd. ,,Stem met je hart”, was de boodschap van wethouder Geoffrey Nijenhuis.

De eerste extra prijs van € 500, beschikbaar gesteld door RABO bank, was voor Stichting SchuldHulpMaatje Purmerend. De volgende extra prijs, beschikbaar gesteld door Intermaris, was voor Repair Café. Zij repareren kapotte apparaten. De eerste prijs, uitgereikt door de Gemeente Purmerend, was voor de avondschool De Sprankel. De Sprankel bied onderwijs voor kwetsbare volwassenen, laaggeschoolden en mensen met een verstandelijke beperking.

DSC05094 DSC05091