Wat is SchuldHulpMaatje?

Schuldhulpmaatje Purmerend is aangesloten bij de landelijke vereniging  SchuldHulpMaatje. Dit is een landelijk netwerk van lokale vrijwilligersorganisaties. De vrijwilligers van de lokale organisaties helpen mensen die in financiële problemen zijn geraakt.

Een SchuldHulpMaatje is een professioneel getrainde vrijwilliger en moet  om maatje te kunnen worden een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen. Zowel de maatjes als het bestuur van SHM Purmerend verlenen hun diensten gratis en doen hun werk uit betrokkenheid met zijn medemens.

Een maatje helpt mensen bij het op orde brengen van hun administratie en financiën, maar hij neemt niet de plaats in van professionele hulpverlening van Sociale Diensten of bureaus voor schuldhulp. Wel biedt hij ondersteuning en daarbij kiest hij voor een structurele aanpak. Geen symptoombestrijding, maar hulp die uitkomst biedt voor de lange termijn. Dat betekent dat een maatje niet alleen helpt om orde op zaken te stellen, maar ook leert hoe je een financieel gezond leven kunt leiden.

Bekijk ook eens onderstaande video’s of neem een kijkje op de site van de Vereniging SchuldHulpMaatje .

httpv://www.youtube.com/watch?v=NX2BJD5XE98

httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e-rY0kF1Log

Wil je zelf iemand met schulden helpen zonder geld te geven?

Kijk dan op Eerstehulpbijschulden.nl

Wilt u zelf maatje worden?

Klik dan hier

Wilt u ons steunen door te doneren?

Klik dan hier